Alt om finans på ett sted

Fordeler med lån

Fordeler med lån

Usikrede lån

Det finnes lån i alle fasonger. Privatpersoner er skjermet for mange av disse forskjellige typene lån og vi må nesten forholde oss til de mer typiske låntypene. De typiske låntypene er at du kan velge mellom å ta i bruk lån med eller uten sikkerhet. Hva slags type lån du velger avhenger sikkert ganske mye på hva slags rente du får. Får du muligheten til å ta opp et lån med 2% rente helt uten sikkerhet bør du så absolutt ta lånet med en gang. Få ville nok sagt nei til et så lavt lån. Når det kommer til usikrede lån er renten ofte mye høyere. Vi ser fort banker som tilbyr 10%, 20% og helt opp i mange hundre prosent. Når det virkelig drar på seg er dette renter med små beløp som betales ned ganske raskt.

Forbrukslån og kredittkort er de vanligste usikrede lånene i markedet. Vi bruker ofte begge lånene sammen når vi ønsker å tilføre privatøkonomien både stabilitet og litt ekstra likviditet. Det er gode grunner til å bruke begge disse låntypene.

Skattefordel

Skatt er en fordel når vi snakker om lån. Alle må betale skatt. Staten har heldigvis innsett at det å betale skatt på penger som skal brukes til å nedbetale lån er veldig dumt. Har du lån så får du derfor en skatterabatt på rentene du betaler på lånet. Med andre ord alle kostnader du betaler ved å ha et lån blir trukket fra din inntekt slik at du slipper å betale skatt på denne delen av inntekten. For å illustrere dette litt bedre så kan du tenke deg at du har en inntekt på 500.000 kroner brutto i året. Denne inntekten skal du skatte av. I tillegg til inntekten har du et forbrukslån på 500.000 kroner. Du betaler her en rente på 10%. Det vil da si at du betaler 50.000 kroner i rente i året. Din skattbare inntekt blir da 450.000 kroner per år på grunn av lånet enn 500.000 kroner.

Bonuspoeng

Bonuspoeng er en av de aller beste fordelene med det usikrede lånet kredittkort. Har du et usikret lån som vi kaller kredittkort så bør du passe på at du har alle fordelene du fortjener. Bonuspoeng er muligheten for deg å spare opp disse ved å bruke penger på kredittkortet ditt. Når du bruker penger så får du flere poeng. Du kan bruke disse poengene til å fly gratis rundt omkring i verden. Alle liker jo gratis flybilletter. Det koster så lite å ta det ekstra skrittet som det er å få med seg alle fordelene.

Leiebil

Nordmenn reiser mye. Når du reiser så kan du få med deg gratis reiseforsikring og gratis egenandel på leiebilen hvis du bare betaler reisen og bilen med ditt kredittkort. Kortene gir brukerne mulighet til å spare litt penger ved å bruke kortet mer aktivt. Du får også en god oversikt over alt det du har handlet på turen når du bruker kortet flittig.